Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

{ RELATED_TOPICS }
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po co narty GS?

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2 ]

narciarz70

25

7254

29 sty 2012, 0:22

juice Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po co narty z grupy FR

aklim

6

5044

12 paź 2012, 23:18

michalk Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po co narty z grupy SL?

narciarz70

11

7633

12 paź 2012, 23:04

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki narty i wiązania do nich :)

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3, 4, 5 ]

michalk

61

17497

24 paź 2012, 10:58

mareknot Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Kupiłem narty. Jak je wybrałem.

narciarz70

13

2468

28 gru 2011, 23:44

mihumor Wyświetl najnowszy post

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Narty robione dla nas...
PostZamieszczono: 16 mar 2011, 15:27

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy
smiths23 pisze:
to powodzenia w przyszłym roku! my z Bugim atakowaliśmy w tym roku MPA na przetarcie, bez szału ale na początek spoko. Bugi zresztą mógłby się na Wintercup wybrać bo studiuje:)
zagadaj z 1970, ma narty dobre, i komórki i do testów także jakieś firmy napewno uda Ci się sprawdzić.. mamy też dojście do gościa z blizzarda, wojtuś81, jak będzie jakieś spotkanie damy znać bo zawsze przywozi jakieś fajne nartki:)

Ja też startowałem w eliminacjach MPA w Kluszkowcach i jak dopisze pogoda to jadę na finał 25.03.2011

Co do blizzarda to mam nie miłe wspomnienia.....Ostatnio na testach tych nart chciałem przejechać się na komórce SL i niestety miałem za małą stopę tzn. facet który dawał narty do testów i je regulował nie chciał mi przestawić wiązań które są zamontowane na płycie Markera twierdząc że się " nie da" (nie wystraczyła regulacja tylnego bezpiecznika) , a ja wiedziałem że można bo płyta markera ma gotowe otwory, tylko frajerowi po prostu się nie chciało....
Swoją drogą dzień wcześniej jakiś gostek zajeb...ł im taką samą komórkę SL dając nie ważny dowód osobisty.... :D

PostZamieszczono: 16 mar 2011, 18:27

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kajeran odpuść temat gra nie warta świeczki a ten kolega co mowi ze ma robione pod siebie to leci mówiąc dosadnie w ch.. :) dobra FIS komóra tak jak kiedyś rozmawialismy np elan przy twojej wadze i będzie wszystko ok dobre smarowanie i ostrzenie = super zabawa:)

PostZamieszczono: 16 mar 2011, 18:32

boogie pisze:
Kajeran odpuść temat gra nie warta świeczki a ten kolega co mowi ze ma robione pod siebie to leci mówiąc dosadnie w ch.. :) dobra FIS komóra tak jak kiedyś rozmawialismy np elan przy twojej wadze i będzie wszystko ok dobre smarowanie i ostrzenie = super zabawa:)

No tak jeżeli nic z tego nie wyjdzie to faktycznie wrócę do Elanów - sprawdzone i odpowiadające mi, chyba że będę miał okazję przejechac sie na innych i będą ok to wtedy wiadomo...

PostZamieszczono: 16 mar 2011, 21:52

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kajeran nie wiem co w tym śmiesznego że ktoś ukradł narte testową, mnie to nie śmieszy. Jesli tyczy się nart serwisowych blizzarda mógł Ci przestawić wiązanie ale ogólnie zasada jest taka że mamy kilka par do testów i sa różnie wiązania ustawione, więc z płyty wiązań nie przekręcamy na testach.

PostZamieszczono: 17 mar 2011, 10:52

wojtus81 pisze:
Kajeran nie wiem co w tym śmiesznego że ktoś ukradł narte testową, mnie to nie śmieszy. Jesli tyczy się nart serwisowych blizzarda mógł Ci przestawić wiązanie ale ogólnie zasada jest taka że mamy kilka par do testów i sa różnie wiązania ustawione, więc z płyty wiązań nie przekręcamy na testach.

Nie chodzi o to że śmieszy mnie to ze ukradli im deski, ale jakoś im nie wspólczuję po tym jak zostałem potraktowany. Możliwe że mieli jeszcze jedną pare do testów ale nikt sie nie pokwapił aby mi te deski dać...Ogólnie fecet który rozdawał deski był jakiś nie przyjemny...tak jakby robił łaskę i to mnie troche wkurzyło.
Jedyne deski które przetestowałem do najwyższy model slalomowy (sklepowy) Blizzard'a i bardzo pozytywnie wspominam jazdę na tych nartach (dynamika, trzymanie, lekkość) i troche śmieszne wiązania ( w sensie że bardzo mały przedni bezpiecznik :) )

PostZamieszczono: 17 mar 2011, 11:44

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Wiązania te mają sprężynę umieszczoną poprzecznie a nie tak jak dotychczas bywało wzdłuż, co do testów będę je jeszcze nie raz organizować dla SKIMANIAKÓW i na pewno Sl 165 będzie, więc zapraszam Cię serdecznie i zapewniam Cię że wtedy będzie wszystko Ok.

PostZamieszczono: 17 mar 2011, 16:58

smiths23 pisze:
Popieram to co mówią chłopaki Filipski i Bugi.. wiadomo, fajnie by było mieć deski dobrane idealnie pod siebie, styl jazdy, dynamike itd:) kto by nie chciał, nie byłoby problemu z zastanawianiem się a czy Head nie będzie za twardy, a czy Blizzard za mało agresywny.. ale, Kajeran, nie ujmując Twoim umiejętnością bo wiem że startujesz w Wintercupie, co świadczą foty na innym forum, jak wysłałeś mi maila ze zdejęciami gumy i windstoppera to z ciekawości zerknąłem sobie na wyniki Wintercup jak ci idzie.. a to już wiesz sam:) czołówki nie ma, ja sądzę że każdy z nas zanim dobierz sobie narty pod siebie powieniem najpierw poprawcować nad techniką i przygotowaniem fizycznym.. później narty:) zwłaszcza że prawdą jest to co napisał Filipski, trzeba naprawdę sporo pracy włożyć żeby taką nartę dobrać.. pozdrawiam wszystkich obecnych i początkujących ścigantów:D

smiths23, wiesz co, po tym filmiku z zawodów skionline to nie ja powinienem popracować nad techniką, tylko niestey Ty, bo niestety ale cienko u Ciebie z tą jazdą....Nie to żebym Ci ubliżał, czy coś, ale jak mi wyskoczyłes z tymi Wintercapami i zamiast kupna nart prawcowac nad techniką to powiem Ci na tych Wintercupach byłbys daleko, daleko za mną...Tam naprawdę jest wysoki poziom i nie chwaląc się, po 4 edycjach byłem w generalce 11-ty....i tak jak pisałęm wcześniej z przyczyn ode mnie niezależnych musiałem przerwać dalsze uczestnictwo.
Sory stary, ale Ty nawet nie dociskasz tych desek...

PostZamieszczono: 17 mar 2011, 20:16
Awatar użytkownika

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
wiem na jakim poziomie stoi moja jazda na tyczkach i wcale nie będe tego ukrywał bo wiem że musze dużo nad techniką na bramkach popracowac.. poza tym, ja praktycznie nie jezdzilem w swojej karierze na tyczkach, w tym roku są to moje 5.. nie mam objeżdzenia, za mało było w tym roku żeby cokolwiek z techniką zrobic.. jade do włoch w piątek, liczę na łągodnie ułożone slalomy gdzie coś powiczę.. bo byłem w tym roku na 5 tykach, wszystkie były podkręcony, jakbym miał myślec o technice to bym jechał z 2min. także nie obrażam się bo przyjmuje uwagi, krytyczne.. ale się wkręce, taki mam teraz cel na nartach.
a co do dociskania desek, ja już wiem jakie mam i jak je dociskam w jęździe dowolnej.. i kilka osób tu może to potwierdzic że laikiem nie jestem, na testy ntn rok temu też się dostałem z ponad 100 osób wiec chyba nie jest źle.. no może kiedys jakieś nartowanie?:)

PostZamieszczono: 17 mar 2011, 21:29
Moderator
Awatar użytkownika

Obrazki: 4
Podziękował : 857 razy
Otrzymał podziękowań: 592 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Panowie myślę że małe wspólne ściganko zakończy przechwałki. Więc kiedy i gdzie koledzy? ;)

Wyświetl profil Prywatny album  

PostZamieszczono: 17 mar 2011, 22:37
Awatar użytkownika

Race tu nie ma żadnych przechwałek, nigdy nie wypowiadałem się na temat swojej jazdy i nie bede tego robil:) kajeran tez nie wychwala swoich umiejetnosci jaki to dobry nie jest bo przeciez nie o to chodzi, jest gosciem ktory startuje w wintercupie na komórkach i za to szacun bo wiem że to trudne narty, ja nie używam bo nie ten poziom jeszcze.. a wczesniej zapomnialem napisac czegos, do kajerana, że nie pisalem ani slowa o poprawianiu jego techniki:) bo nie widzialem jak jezdzi nawet, to ze ja mam braki to wiem, nadrobie:)

PostZamieszczono: 18 mar 2011, 8:57

smiths23 pisze:
Race tu nie ma żadnych przechwałek, nigdy nie wypowiadałem się na temat swojej jazdy i nie bede tego robil:) kajeran tez nie wychwala swoich umiejetnosci jaki to dobry nie jest bo przeciez nie o to chodzi, jest gosciem ktory startuje w wintercupie na komórkach i za to szacun bo wiem że to trudne narty, ja nie używam bo nie ten poziom jeszcze.. a wczesniej zapomnialem napisac czegos, do kajerana, że nie pisalem ani slowa o poprawianiu jego techniki:) bo nie widzialem jak jezdzi nawet, to ze ja mam braki to wiem, nadrobie:)

Tu nie chodzi o żadne przechwałki, tylko jako że dostałęś się na te testy NTN'u to myślałem że troche lepiej jezdzisz na tykach, ale skoro rzeczywiście nie jesteś objeżdżony na tykach to ok. ;)

PostZamieszczono: 18 mar 2011, 8:59

Raceman pisze:
Panowie myślę że małe wspólne ściganko zakończy przechwałki. Więc kiedy i gdzie koledzy? ;)

Nie ma problemu z mojej strony, ale pogoda raczej nie sprzyja nartowaniu....Ja prawdopodobnie będę na finale MPA 25.03 (o ile wogóle się odbedzie.... :oops: )

PostZamieszczono: 18 mar 2011, 10:23

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
no pogoda jest średnia :)

Kajeran ogólnie pomysł z tymi indywidualnymi nartami jest super, ale tak jak już rozmawialismy wydaje mi się że ktoś moze Cie w trąbe robić bo nawet zawodnicy nie mają stricte nart pod siebie li tylko wybierają z okreslonej puli narty które wg nich są ok a poźniej produkują dla nich określoną ilośc par wg tego wzorca.

co do finałów został jeszcze tydzień moze nie będzie aż tak źle mowią ze w górach ma przyjśc delikatne ochłodzenie. Jak nie to będą musieli sypać nawóz na trasę zeby go utwardzić bo po 10 zawodnikach będziecie mieli bobsleje na autopilocie;)

PostZamieszczono: 18 mar 2011, 10:44

"Kajeran ogólnie pomysł z tymi indywidualnymi nartami jest super, ale tak jak już rozmawialismy wydaje mi się że ktoś moze Cie w trąbe robić bo nawet zawodnicy nie mają stricte nart pod siebie li tylko wybierają z okreslonej puli narty które wg nich są ok a poźniej produkują dla nich określoną ilośc par wg tego wzorca."

Jak sie okazuje jest taka opcja. Jestem po wstepnych rozmowach i na razie nie będe zdradzał szczegółów. Jeżeli wszystko wypali to napiszę. Jedną rzecz którą moge zdradzić to to że badania prowadzi się na jakimś specjalnym urządzeniu i to ono pomaga w doborze desek.
Jeżeli sprawa zakończy sie pozytywnie to dam znać !

PostZamieszczono: 18 mar 2011, 11:10
Awatar użytkownika

kajeran pisze:
"Jak sie okazuje jest taka opcja. Jestem po wstepnych rozmowach i na razie nie będe zdradzał szczegółów. Jeżeli wszystko wypali to napiszę. Jedną rzecz którą moge zdradzić to to że badania prowadzi się na jakimś specjalnym urządzeniu i to ono pomaga w doborze desek.
Jeżeli sprawa zakończy sie pozytywnie to dam znać !

to życze powodzenia w załatwianiu, jednak okazuję się to łątwiejsze niż myśleliśmy:)
co do testów NTN, to akurat bardzo dobra jazda na tyczkach nie była wymagana hehe.. tam troszkę pojezdzilem, w tym sezonie tylko kilka razy.. wiec szału nie robi i co jest to widać:) na przyszły rok myśle że więcej coś pocwicze, może z kimś.. Ty gdzieś trenujesz?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

{ RELATED_TOPICS }
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po co narty GS?

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2 ]

narciarz70

25

7254

29 sty 2012, 0:22

juice Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po co narty z grupy FR

aklim

6

5044

12 paź 2012, 23:18

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po co narty z grupy SL?

narciarz70

11

7633

12 paź 2012, 23:04

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki narty i wiązania do nich :)

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3, 4, 5 ]

michalk

61

17497

24 paź 2012, 10:58

mareknot Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Kupiłem narty. Jak je wybrałem.

narciarz70

13

2468

28 gru 2011, 23:44

mihumor Wyświetl najnowszy post

{ RELATED_TOPICS }