Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

{ RELATED_TOPICS }
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Ski Lubomierz Groupon

WRC

0

1109

05 lut 2012, 21:06

WRC Wyświetl najnowszy post

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ski Lubomierz
PostZamieszczono: 03 lut 2012, 22:13
Awatar użytkownika

Obrazki: 55
Podziękował : 758 razy
Otrzymał podziękowań: 525 razy
Imię: Krzych
Dni na nartach: 1
michalk pisze:
(...) Wiciu polecał mi ostatnio przepis na zarabie 3h jazdy i 18 zjazdów:).

...słaboooo ;) Wg mnie można tam wykręcić 21 na non-stop'ie :)
Kiedyś ujechałem 20x ale w niepełnym wymiarze, 2h 50' - i mi zamknęli, wieczorem :)
..tylko po co tyle? :)
Wtedy mi się akurat chciało, teraz chciałbym na luziku objechać sobie jakąś rodzimą "patologię" ;)

Wyświetl profil Prywatny album  

PostZamieszczono: 03 lut 2012, 22:29

Obrazki: 16
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 158 razy
Michał, Krzysiek, no to jest szansa na spotkanie w niedzielę.
Jeśli dostanę z domu standardowy ausweiss to odpalam na Lubomierz albo na Maciejową, a jak coś ponad to, to może jednak się skuszę na Pilsko.Oczywiście jest jeszcze w zanadrzu wersja kompromisowa jeśli chodzi o długość zjazdu vs czas dojazdu - Mosorny Groń :D .

mihumor pisze:
A poważnie to w niedzielę jeżdżę na Katschbergu :D

Mihu, łączymy się z Tobą w bólu ;), zwłaszcza jeśli nie zrobiłeś tych sidasów jeszcze :lol: .

PostZamieszczono: 03 lut 2012, 23:03

Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 92 razy
Niestety nie zrobiłem, brakło czasu bo wiadomo wszak, że praca czyni wolnym a rodzina wolnego czasu przysparza :mrgreen: Pakujemy się - groza normalnie :twisted:

PostZamieszczono: 04 lut 2012, 15:27
Awatar użytkownika

Obrazki: 25
Podziękował : 405 razy
Otrzymał podziękowań: 445 razy
Imię: Michał
Dni na nartach: 0
No to Lubomierz zaliczony :) wyjazd bardzo udany 4h przyjemnego jeżdzenia w komfortowych zimowych warunkach pusty równy twardy szybki stok i lekki mrozik 8-). Przed 8 na parkingu było -25 przez chwilę zastanawiałem się czy aby na pewno z moim zdrowiem psychicznym jest wszystko OK :), no ale nic trzeba być twardym. Szybki spacer do kasy, karnet kawa i na stok, do chyba 9 nie było nikogo:) tzn. był mój kumpel z sącza ale siedział w knajpie bo mu ręce zamarzły na podejściu z parkingu do kasy :) hi hi hi. Potem się ociepliło o 12 było -18 tak że pełen komfort:). Ludzi mało, nawet bardzo...na parkingu o 12 około 25 samochodów i jeden autokar ze szkółką narciarską ale oni bawili się na bocznym stoku. W zasadzie przez cały czas stok do wyłącznej dyspozycji na całej szerokości:)
P.s. wieczorem napiszę jake plany na jutro czy powtórka czy zarabie na 3h.

Za ten post autor michalk otrzymał podziękowanie od ravick97(06 lut 2012, 13:08)
Ocena:8.33%

PostZamieszczono: 04 lut 2012, 22:05
Awatar użytkownika

Trochę późno, ale wcześniej nie dało rady :) promocja na hainekena w lewiatanie zrewidowała plany. Jutro planuje zarabie od 09:00 :) (jeżeli ktoś by mnie szukał to pomarańczowe uvexy i zielone buty lange :).
Lubomierz zostaje w planach na następny weekend.

PostZamieszczono: 04 lut 2012, 22:11
Awatar użytkownika

Ravick i Michał - to co? :)
Jestem ja i koleżanka Dorotka - i chodzą mi po głowi różne pomysły, ale szczerze to do Lubomierza mi się nie chce - choć o tym jest wątek; raczej:

Zarabie - bo blisko i nowa trasa, starą przebudowali ponoć (zepsuli?)
Koninki - bo trasa przebudowana i oświetlona ....tylko krzesło mało towarzyskie :/

a może Szczyrk bladym świtem? Tyle ludzie piszą, że jest tam teraz b. dobrze (?)
W Szczyrku nie byłem tak dawno, że mogę uznać prawie że nigdy, chciałbym zobaczyć to z bliska ;)
Tylko czy w niedzielę to dobry pomysł?

Pilsko lubię ale mam jakiś świeży pogląd, więc mniej chętnie.

PS. "Co najmniej jeden post został dodany..." :) Pisałem - Michał akurat dodał swój wpis.
OK, zmieniał nie będę, propozycje podtrzymuję, ...ale może być i Zarabie :)

PostZamieszczono: 04 lut 2012, 23:54

U mnie jutro na 100wę Lubomierz, gdyż mam rodzinę na pokładzie, a więc knajpa potrzebna.
Jakby ktoś był to będę w czerni :D

PostZamieszczono: 05 lut 2012, 1:22
Awatar użytkownika

ravick97 pisze:
U mnie jutro na 100wę Lubomierz, gdyż mam rodzinę na pokładzie, a więc knajpa potrzebna.
Jakby ktoś był to będę w czerni :D

Przecież na Zarabiu też masz fajną knajpę :)

Bliżej jest - po co robić te 25 km x 2.

2 traski, krzesło, powinno być luźno.

O ile wiem, na dole coś rozbudowali, bo jest serwis i wypożyczalnia pod stokiem, schodki od parkingu - znaczy, że zmieniło się to i owo :)

PostZamieszczono: 06 lut 2012, 13:14

Jednak nie posłuchałem rady Gajowego, bo i dojrzeć ją tak późnym wieczorem już było ciężko ;), ale dzięki informacji Michała z sobotniej jazdy udało mi się opędzić rodzinną bibę w sobotę i niedzielne jeżdżenie na nartach w super warunkach.
Lubomierz 11-15:30 warunki rewelacja, ludzi bardzo, ale to bardzo mało - czego chcieć więcej :D .

PostZamieszczono: 06 lut 2012, 15:24
Awatar użytkownika

ravick97 pisze:
(...)
Lubomierz 11-15:30 warunki rewelacja, ludzi bardzo, ale to bardzo mało - czego chcieć więcej :D .

Krzesełka, 2 tras, znacznie bliższej odległości, porządnie oświetlonego stoku kiedy zmierzcha? :) :)

OK, jakoś do Lubomierza mi "było nie po drodze" - zlądowałem więc na Zarabiu, wraz z koleżanką Jaworzynką, a tam udało się spotkać kolegę Harpię; oboje - z innego forum :)
cd. tu:
post9895.html#p9895

PostZamieszczono: 06 lut 2012, 15:33
Awatar użytkownika

Mojemu kumplowi z sącza Lubomierz również się bardzo spodobał, na pewno nie byłem tam ostatni raz. Na parkingu słyszałem plotkę, że mają na przyszły rok stawiać krzesełko - mam tylko na dzieję że nie zepsują tym uroku tej stacji i nie pojawią się tam tłumy :)

PostZamieszczono: 06 lut 2012, 16:34
Awatar użytkownika

michalk pisze:
Mojemu kumplowi z sącza Lubomierz również się bardzo spodobał, na pewno nie byłem tam ostatni raz. Na parkingu słyszałem plotkę, że mają na przyszły rok stawiać krzesełko - mam tylko na dzieję że nie zepsują tym uroku tej stacji i nie pojawią się tam tłumy :)

Krzesełko tam ma sens - stok jest szeroki. Gdyby postawić go po prawej (patrząc z dołu) to można wykorzystać całą szerokość stoku, także tam dalej za laskiem i trochę ten stok wydłużyć - przy okazji ułatwić dotarcie na stok, bez podchodzenia. (Ktoś tu coś pisał nt.) Może nawet niżej, poniżej drogi, z tunelem itp. :) (vide zał. wizja)
Wiadomo, że od ub. sezonu stok ma nowego właściciela - żałowałem, że rozbudowę stacji zaczął od knajpy - oby chcialo mu się więcej.

PS. Ja popieram rozwój tych ośrodków, które są w górach, mają swoje przewyższenia itd. ...w odróżnieniu od innych podhalańskich patologii :) ...chyba już to dziś napisałem ;)

PS2. Kiedyś na forum SO był temat Lubomierza - w ramach zbijania bąków zachciało mi się wyobrazić nową mapkę :) (w zał.)

Załączniki:
lubomierz_wizja.jpg
lubomierz_wizja.jpg [ 173.46 KiB | Przeglądany 1691 razy ]

PostZamieszczono: 06 lut 2012, 16:53

Swoją drogą trzeba chyba pogadać z Właścicielami ośrodka ;), bo Skimania, to obecnie jedyne miejsce w sieci (no może poza ich fejsbukiem), które tak bardzo promuje tą stację.

PostZamieszczono: 06 lut 2012, 17:34
Awatar użytkownika

No to fakt, PR mają tutaj zdecydowanie bardzo dobry.!!!! ale póki co zupełnie zasłużenie.
Co do knajpki - jest OK, miła obsługa, przyzwoite ceny - kubek herbatki z cytrynką 2,5, zamówiłem kiełbaskę miała być za chwilę, chwilka się niestety trochę wydłużyła no nic czekamy w końcu przychodzi pani z kiełbaską i w gratisie dwie herbaty dla mnie i kumpla za długie czekanie!! :) Miły gest!!
No taki wariant jak pokazałeś wygląda ciekawie. A co do rozwoju no musi być, tylko żeby nie szło to w kierunku jak białka - wyciag na wyciągu, tłum ludzi, tylko górki brak :).
Inna sprawa, że ostatnie moje wyjazdy w Polsce do ośrodków z danych lat z starymi orczykami są co jedne to lepsze. W zeszłym sezonie szczyrk - równo pusto:), w tym pilsko też fajne, teraz lubomierz :) chyba zostanę fanem starych orczyków!! :)

PostZamieszczono: 11 lut 2012, 16:11
Awatar użytkownika

Dzisiaj po krótkim namyśle ponownie wybralem się do Lubomierza, w zasadzie było tak samo jak poprzednio :) równo, no może trochę bardziej miękko i ciut więcej ludzi co w niczym nie przeszkadzało, koło 10 słoneczko ładnie świeciło i temp były znośniejsze, chociaż rano miałem lekkie deja vu bo termometr pokazywał na dojeździe -26c ;/. Ale, ale żeby nie było tak pięknie pojawiła się lekka rysa na idealnym wizerunku ośrodka :) - nie można jadąc samemu na orczyku wsadzać go pomiędzy obie nogi :) trzeba sie męczyć z jednej albo drugiej strony hi hi hi obsługa ma lornetkę i megafon i nie boi sie ich uzywać hi hi hi :). Po za kolejny raz bardzo fajna jazda!!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

{ RELATED_TOPICS }
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Ski Lubomierz Groupon

WRC

0

1109

05 lut 2012, 21:06

WRC Wyświetl najnowszy post

{ RELATED_TOPICS }