Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

{ RELATED_TOPICS }
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. AWARIA FORUM

Raceman

13

2460

04 lip 2011, 19:03

jahu Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Pomysły na forum

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3, 4 ]

administrator

47

7679

15 paź 2011, 19:33

tadek49 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. 3 urodzinki forum Skimania.com.pl

Raceman

1

4481

09 sty 2014, 13:16

Hehe Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Przeglądanie naszego forum

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3 ]

Raceman

31

5081

11 sie 2012, 10:54

Raceman Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Statystyki naszego forum!

Raceman

1

1487

11 maja 2011, 22:37

Adrian Wyświetl najnowszy post

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Oceny forum Skimania.com.pl
PostZamieszczono: 18 paź 2011, 23:25

Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 92 razy
Misal - bardzo słuszne spostrzeżenia, to Forum to nie "fabryka reklam" i nie musi przyciągać tłumów niczym galeria handlowa co to jest wymuskana i wychuchana a za każde spojrzenie trzeba płacić.Każdy świadomy użytkownik to akceptuje albo zaakceptować musi i polubić jej szczerą szorstkość 8-) . To jest pewien minus, który jednak łatwo przerobić na zaletę, bo odróżnia się nieco od pięknie pudrowanych dużo obiecujących panien co niewiele dają (kurde-ale mi wyszła parabola :mrgreen: ). Mi osobiście o fajerwerki nie chodzi bo one prowadzą czasem na manowce czyli stymulują trochę konflikty jak i wspomniane tu parcie na szkło. Niemniej konstrukcję i czytelność tematów jak i grup można uprościć bo ja rozumiem szczytne cele i pomysły ale czy zrozumie to ktoś kto tu wejdzie przypadkiem i spróbuje się tu odnaleść bez znajomości legend i opowieści. Może być jak jest a poprawki i sugestie możemy realizować sukcesywnie i powolutku według możliwości przede wszystkim - niemniej potrzeby warto określić by wiedzieć gdzie nawigować - a wiatr musi przy tym być społeczny :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 9:12 przez mihumor, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: 19 paź 2011, 8:46
Moderator
Awatar użytkownika

Obrazki: 4
Podziękował : 857 razy
Otrzymał podziękowań: 592 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Moi drodzy słuszne są Wasze uwagi co do działania i wyglądu forum. Ocena Misala 100% trafna jak że i Mihumorka. Nasz informatyk Tomecki miał wyjazd w Tatry więc nie mógł nic podziałać, sam -wybaczcie mi- miestety jestem za cienki by coś zmieniać. Myślałem także o wynajęciu kogoś ale jak sami wiecie narazie nic z tego nie mamy wiec muszę poszukać kogoś taniego.

Wyświetl profil Prywatny album  

PostZamieszczono: 19 paź 2011, 18:25
Awatar użytkownika

Obrazki: 0
Podziękował : 200 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy
Raceman pisze:
Moi drodzy słuszne są Wasze uwagi co do działania i wyglądu forum. Ocena Misala 100% trafna jak że i Mihumorka. Nasz informatyk Tomecki miał wyjazd w Tatry więc nie mógł nic podziałać, sam -wybaczcie mi- miestety jestem za cienki by coś zmieniać. Myślałem także o wynajęciu kogoś ale jak sami wiecie narazie nic z tego nie mamy wiec muszę poszukać kogoś taniego.

Marcin napisz co chcesz zmienić. Są tutaj zarejestrowani koledzy którzy prowadzą fora na tym samym silniku. Może Ci doradzą lub za małą opłatą pomogą.

Jak dla mnie to nie ma co za dużo przerabiać. Każde forum ma swój klimat i przestawienie się na nowe tory jest trochę "dzikie".Ale gwarantuję że szybko się można przyzwyczaić tylko trzeba tutaj bywać i pisać.
A jak wiemy Tadziu pisze na 24 forach to zawsze coś mu będzie uciekać z ekranu. (żart) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szata graficzna jest taka jaka podoba się właścicielowi i już. Nikt nie sugeruje firmie Ferrari zmieniać kolorów.

PS. nadaj mi uprawnienia admina i nic się nie martw, już ja zrobię porządek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (żart)

PS> 2 tak prawdę powiedziawszy to czy jest jakieś ładniejsze forum od naszej Skimani ?

PostZamieszczono: 19 paź 2011, 18:35
Awatar użytkownika

Obrazki: 31
Podziękował : 164 razy
Otrzymał podziękowań: 343 razy
Imię: tadeusz
Dni na nartach: 0
Cytuj:
"Adrian"
A jak wiemy Tadziu pisze na 24 forach to zawsze coś mu będzie uciekać z ekranu. (żart) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To w takim razie zobacz, jak szaleje na innych forach jeden z naszych moderatorów. :mrgreen:

Sezon 2012/2013 - 4

PostZamieszczono: 19 paź 2011, 18:42
Awatar użytkownika

Obrazki: 31
Podziękował : 164 razy
Otrzymał podziękowań: 343 razy
Imię: tadeusz
Dni na nartach: 0
Ja oceniam szatę graficzną forum na dość dobrze,tylko te pieprzone różnocieniaste czerwone kółka nie dają mi spokoju, a nikt nie chce mi odpowiedzieć.
Z szukaniem właściwej strony jest trochę gorzej ale da się wytrzymać.

Musi potrwać, zanim to wszystko się poukłada, większa ilość aktywnych userów to więcej opinii, uwag, tematów.
Nie poganiał bym administratorów, zapewne wiedzą co mają zrobić

Sezon 2012/2013 - 4

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 0:04

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
tadek49 pisze:
Ja oceniam szatę graficzną forum na dość dobrze,tylko te pieprzone różnocieniaste czerwone kółka nie dają mi spokoju, a nikt nie chce mi odpowiedzieć.
Z szukaniem właściwej strony jest trochę gorzej ale da się wytrzymać.

Musi potrwać, zanim to wszystko się poukłada, większa ilość aktywnych userów to więcej opinii, uwag, tematów.
Nie poganiał bym administratorów, zapewne wiedzą co mają zrobić

Nikt nikogo nie pogania, czas potrzebny jest.

Było szczere pytanie, padła szczera odpowiedź.
Ja przynajmniej nie odeprałem Rejsa jako zaproszenia do kółka wzajemnej adoracji w tym temacie.
Kilka prostych pstryków zdecydowanie ułatwiłoby "nawigację".

Ale tragizować nie ma nad czym, szczególnie jak pisałem, że czynnik ludzki przeważa nad wszystkim, a to najważniejsze.

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 1:03
Awatar użytkownika

tadek49 pisze:
Kiedys już prosiłem abyy mi ktoś wytłumaczył, co znaczą te kółka różnie zabarwione.
Ponieważ nie doczekałem się odpowiedzi :roll: ponawiam pytanie. Co one przedstawiają_

PS. Re: Ostatnie uwagi do działania forum

Postprzez tadek49 » poniedziałek, 2 maja 2011, 12:42
Nie wiem co oznaczają te różnocieniaste kółka ze znakami przy watkach.
Nie znalazłem nic na ten temat.

Powiem krótko administratorzy sami nie wiedzą do czego.

Cytuj:
Raceman -Kolory i "Kółka" muszą być a dlaczego? Bo to jest Skimania i działa jak większość for na silniku którego ja nie bardzo rozumiem , rozumie go tylko ....

Natomiast osobną sprawą jest to że nie odpowiadają na zadane po raz 4 pytanie.
Chyba trzeba będzie sprawę przekazać do moderatorowi. :lol:

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 4:11
Awatar użytkownika

Obrazki: 55
Podziękował : 758 razy
Otrzymał podziękowań: 525 razy
Imię: Krzych
tadek49 pisze:
Kiedys już prosiłem abyy mi ktoś wytłumaczył, co znaczą te kółka różnie zabarwione.
Ponieważ nie doczekałem się odpowiedzi :roll: ponawiam pytanie. Co one przedstawiają_

Design oparty na grafice Ubuntu wygląda dość abstrakcyjnie w kontekście tego forum. Próbowałem coś ustalić ...ale nie wiem do końca :)
Mam te kółka nieco inne zależnie od przeglądarki, i do tego różnią się kiedy jestem zalogowany lub nie - ale to chyba jest tak, że kolor tła kółeczka zależy od tego czy już się czytało dany wątek; co do środka (tego śródkółeczka) to może być tak, że zależy czy są tam nowe posty czy nie, czy są załączniki itd. :)
Może te kółka i ich zmiany mogą być oparte na popularności wątku/postu + ew. ilości odpowiedzi (?).
Może są jakieś inne zasady, ale nie bardzo mi się się chce dłużej w to wgryzać ...a może to jest losowe, bez zasad? ;)

Pewnie wie to ktoś kto budował to forum, może wiedzą Fun i Van [...ciągle ich nie odróżniam ;)] - mają przecież własne forum na tym samym enginie.
...a na pewno wie ...Ishimaru Chiaki, czyli autor tego layoutu :) Może gdzieś doczytasz jak ci się chce, możesz zapytać autora - ja rzuciłem okiem, ale pobieżnie:
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 2&start=15
http://ishimaru-design.servhome.org/for ... lucid.html

A co do meritum, czyli grafiki, kolorystyki - to kwestia gotowego layoutu, zrobionego przez ww. autora.

Na chwilę zostawmy na boku "słodzenie", pochwały itp. - choć pochwały za inicjatywę oczywiście należą się wielkie :)

Co do konkretów - mnie ten zestaw śliwkowo-brazdaczkowy ;) nie bardzo się podoba - jest taki ciężki optycznie ...choć to głównie kwestia upodobań, to jednak ten mało kojarzy mi się z tematyką forum.
Zestaw skojarzeń to: śnieg, góry, niebo, mróz, radość, relaks, zawody itp. itd. dlatego lepsze byłyby zestawy zimne z ciepłymi akcentami :)
Białe, srebrne, niebieskie, granatowe + ew. dodatki w kontrze - to budziłoby skojarzenia jak i komponowało się lepiej np. z załączonymi fotkami.

Można zrobić jakieś referendum nad ew. zmianą stylu :) Jest wiele innych, też darmowych, może bardziej odpowiednich:
http://www.awesomestyles.com/phpbb3-sty ... DESC/////4
na tej przykładowej stronie rzucają mi się w oczy Proglass, Subsilver, Prosilver SE - jak dla mnie lżejsze i jakby "bardziej na temat".
Można też oczywiście modyfikować ten już obowiązujący styl - wg własnego uznania - tak mi się wydaje.

Co do logo, doceniam spontaniczność inicjatywy no ale jest jak jest...
Hmmm, trochę mi głupio bo sam jestem grafikiem, żyję z takich i podobnych rzeczy, a parę miesięcy temu coś deklarowałem a propos tego, deklarowałem też coś a propos designu nart Skimanii :/
...i nic z tego jakoś dotąd nie wyszło, oczywiście z mojej winy, jakoś nie było jak i kiedy się tym zająć niestety.
W zasadzie to podtrzymuję chęci ...ale wolę nic już nie zadeklarować w tym momencie :/

Ale ale... w końcu to tylko rozmowa o oprawie graficznej, czyli oprawie do zawartości - istotą takiego forum powinna być przede wszystkim treść, wiedza, doświadczenia, kontakty itp. :)
W końcu ktoś musiałby na to poświęcić czas więc jak layout zostanie taki jak jest to się świat nie zawali, też będzie OK :)

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 8:49
Moderator
Awatar użytkownika

Dziękuję Ci drogi moderatorze za cenne uwagi szczególnie za stronę z wyglądami for. Raczej będę optował za tym by jednak poszukać jakiegoś biegłego phpBBowca by poustawiał co nie co. Tomecki nie bardzo ma czas, pilnuje tylko byśmy sie tu "niepozabijali" :mrgreen:

Tytuł: Oceny forum Skimania.com.pl
PostZamieszczono: 20 paź 2011, 17:26
Awatar użytkownika

Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Imię: Jacek
Dni na nartach: 2
gajowy01 pisze:
tadek49 pisze:

Mam te kółka nieco inne zależnie od przeglądarki, i do tego różnią się kiedy jestem zalogowany lub nie - ale to chyba jest tak, że kolor tła kółeczka zależy od tego czy już się czytało dany wątek; co do środka (tego śródkółeczka) to może być tak, że zależy czy są tam nowe posty czy nie, czy są załączniki itd. :)
Może te kółka i ich zmiany mogą być oparte na popularności wątku/postu + ew. ilości odpowiedzi (?).
Może są jakieś inne zasady, ale nie bardzo mi się się chce dłużej w to wgryzać ...a może to jest losowe, bez zasad? ;)

Pewnie wie to ktoś kto budował to forum, może wiedzą Fun i Van [...ciągle ich nie odróżniam ;)] - mają przecież własne forum na tym samym enginie.

Witam

Tak jak w skrócie napisał Krzysztof odnosnie kółek jest tak: kółka (u nas śnieżynki w kółkach) różnią się w zależności od używanej przeglądarki, czy jesteśmy zalogowani czy nie, czy w danym temacie- forum mamy nieprzeczytane posty lub brak nieprzeczytanych postów, czy są tam nowe posty lub nie, czy temat-forum jest popularny czy nie, czy jest to dział który posiada forum lub tylko tematy, czy dany dział ma fora i subfora oraz tematy, czy dany temat jest "przyklejony", czy jest ogłoszeniem itd... ;)
Załączniki są oznaczane w formie "spinacza" obok kółka lub tematu, tematy można oceniać i jest to też pokazane w formie graficznej, można też nadawać ikony tematom oraz dodać avatary autora tematu, można forum podzielić na działy tematyczne, fora i subfora itd itd... :) wszystko zależy od inwencji administratora forum ;)
Wiele rzeczy można wykonać samemu w panelu administracyjnym inne trzeba wgrać...obcji jest naprawdę niesamowita ilość ;)
To jak forum wygląda lub ma wyglądać jest sprawą jego właścicieli...nasze wygląda tak jak, my mieliśmy jego wizję i wiadomo że też napewno nie wszystkim sie podoba ;) ...jedno jest pewne, w oprawę graficzno-techniczną trzeba włożyć setki godzin pracy i mieć trochę wiedzy. Dużo zrobiliśmy sami ale korzystamy też oczywiście z usług kolegi informatyka o szerokiej wiedzy PHP.

gajowy01 pisze:
Ale ale... w końcu to tylko rozmowa o oprawie graficznej, czyli oprawie do zawartości - istotą takiego forum powinna być przede wszystkim treść, wiedza, doświadczenia, kontakty itp. :)

...no właśnie można dużo, ale to jest najważniejsze :)

Pozdrawiam

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 22:40

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Przydał by się świeży powiew profesjonalnego grafika żeby uporządkował to forum od strony graficznej.
Dla mnie jest część graficzna za ponura a powinna być bardziej optymistyczna bo na tym forum są fajni Forowicze.
Mnie szata graficzna forum osobiście przygnębia jak na nią patrzę. :(

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 22:45

Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 92 razy
Coś w tym jest, nieco wpędza w deprechę. Czasem by się chciało coś napisać ale jak się patrzy w ten adwentowy krajobraz to sie odechciewa, zwłaszcza większa twórczość jak relacje, opisy i coś co wymaga weny dłuższej niż 3 minuty. Trza to rozjaśnić trochę

PostZamieszczono: 20 paź 2011, 23:58
Awatar użytkownika

mihumor pisze:
Coś w tym jest, nieco wpędza w deprechę. Czasem by się chciało coś napisać ale jak się patrzy w ten adwentowy krajobraz to sie odechciewa, zwłaszcza większa twórczość jak relacje, opisy i coś co wymaga weny dłuższej niż 3 minuty. Trza to rozjaśnić trochę

Oj Michumor odrazu "adwentowy " przecież to może być też śliwkowy, fioletowy,purple. :D

Przed chwilą byłem na 3,5 forach jakie znam i wszędzie jest tak samo : niebiesko, niebiesko, niebiesko.

Spróbuj popisać tylko na skimani przez 2-3 tygodnie a zmienisz całkowicie zdanie.

PostZamieszczono: 21 paź 2011, 8:25
Moderator
Awatar użytkownika

Napisałem do fachowca zobaczymy co odpisze, czekam z niecierpliwością.

PostZamieszczono: 21 paź 2011, 8:51

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Czerwono niebieskie logo na tle fioletowego koloru wygląda tak jak ktoś dostanie z piąchy pod oko Do tego pomarańczowe wstawki w postaci przycisków to już jeden wielki chaos graficzny i stylistyczny.
Niestety kolor niebiesko szary jest najbardziej uniwersalnym kolorem jeżeli chodzi o odbiór przez osoby z zewnątrz.
Dla tego ten kolor króluje na forach i portalach internetowych.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

{ RELATED_TOPICS }
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. AWARIA FORUM

Raceman

13

2460

04 lip 2011, 19:03

jahu Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Pomysły na forum

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3, 4 ]

administrator

47

7679

15 paź 2011, 19:33

tadek49 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. 3 urodzinki forum Skimania.com.pl

Raceman

1

4481

09 sty 2014, 13:16

Hehe Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Przeglądanie naszego forum

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3 ]

Raceman

31

5081

11 sie 2012, 10:54

Raceman Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Statystyki naszego forum!

Raceman

1

1487

11 maja 2011, 22:37

Adrian Wyświetl najnowszy post

{ RELATED_TOPICS }