Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 15 kwie 2011, 9:26
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:45
Posty: 3880
Obrazki: 4
Lokalizacja: Pawłowice
Podziękował : 836 razy
Otrzymał podziękowań: 569 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Co myślicie na ten temat http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/autonomia-dla-slaska--juz-w-2020,68661,1 .
Ja mam swoje zdanie i wiem jaką narodowość podać w spisie...
Temat może mało narciarski ale ciekawią mnie opinie ludzi i dlatego zapodałem.



_________________
www.skimania.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil Prywatny album  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 15 kwie 2011, 11:22
Offline

Rejestracja: 25 lis 2010, 17:15
Posty: 564
Obrazki: 16
Lokalizacja: krk
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 158 razy
Raceman pisze:
Co myślicie na ten temat http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/autonomia-dla-slaska--juz-w-2020,68661,1 .
Ja mam swoje zdanie i wiem jaką narodowość podać w spisie...

Dla mnie sprawa jest prosta. Podaje się w spisie taką narodowość jaką się ma paszporcie, a co kto ma paszporcie i jaki ma, to jego prywatna sprawa. Wiem, że może to być trudne np. dla Pana Solorza i nie chodzi tu o paszport polsatu ;) :).




Na górę
 Wyświetl profil Prywatny album  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 15 kwie 2011, 11:23
Offline

Rejestracja: 23 lis 2010, 20:07
Posty: 710
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Ja się nie wypowiadam choć mam swoje zdanie bo to pachnie mi polityką.
A tam gdzie polityka to są same kłopoty.
To forum jest sportowe i niech tak pozostanie.
Jak już to możemy pogadać o polityce sportowej a nie społecznej.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 15 kwie 2011, 11:48
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:45
Posty: 3880
Obrazki: 4
Lokalizacja: Pawłowice
Podziękował : 836 razy
Otrzymał podziękowań: 569 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Wiem że temat budzi emocje i stąd moje pytanie, wiem że ludzie na naszym forum wypowiadają się na poziomie.



_________________
www.skimania.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil Prywatny album  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 15 kwie 2011, 12:48
Offline

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:39
Posty: 498
Lokalizacja: Sosnowwiec
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
"ja żem jest zagłębiak i tak se wpisze" :D




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 15 kwie 2011, 18:24
Offline

Rejestracja: 25 lis 2010, 22:42
Posty: 493
Podziękował : 84 razy
Otrzymał podziękowań: 92 razy
Rejs - co by nie mówić to Jarek z tą zakamuflowaną opcją zrobił tematowi pt "śląskość" wielką i bezpłatną reklamę. Ja sobie śląskiej nie wpisze ale wy chłopaki to chyba powinniście, jak byłem u was na "garażówce" to zdecydowanie czułem się na Śląsku - i gdybym napisał, ze czułem się źle to bym podle skłamał. Przecież Polska nie musi być krajem shomogenizowanym ludnościowo, każda tożsamość czy lokalność to ogromna wartość a jej brak to jest jednak ułomność, świetnie to czuć na tzw ziemiach odzyskanych. Ważne by ta odrębność coś niosła więcej poza cepeliadą i nie próbowano na niej budować podziałów



_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 16 kwie 2011, 1:18
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 gru 2010, 11:13
Posty: 147
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Imię: Filip
Dni na nartach: 52
Sorry,ale jak dla mnie temat totalnie nie na miejscu!!!!
Czego autor tematu chciał się dowiedzić?-nie mam zielonego pojęcia_czego mógł-od tego byłbym z daleka zważywszy tematykę forum.
Miałbym wobec tego małą sugestię-zostawmy jakiekolwiek spory poltyczno-społeczne,tylko zajmijmy sie sprawami nart;chyba ża ktoś inaczej pojmuje nazwę "skimania"



_________________
https://www.youtube.com/channel/UCnVsoM ... hXRJGo7rtg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 16 kwie 2011, 12:18
Offline

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:39
Posty: 498
Lokalizacja: Sosnowwiec
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
eh filip filip tu nie chodzi o politykę tylko o odczucia co do przynależnosci do pewnych grup.

ja pamiętam jak śp moj tato zawsze mowil synu jak chcesz robic poważne biznesy to rób je tylko i wyłącznie ze ślązakami.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 16 kwie 2011, 14:55
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 gru 2010, 11:13
Posty: 147
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Imię: Filip
Dni na nartach: 52
Boggi,wiem że ślązacy mają mocną więź z regionem,sam pohodzę z Zakopca,tam górale tradycję i odrębność sobie mocna cenią,ale nikt nie mówi o narodowości,zresztą wolę zajmować się nartami....



_________________
https://www.youtube.com/channel/UCnVsoM ... hXRJGo7rtg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 16 kwie 2011, 15:59
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:45
Posty: 3880
Obrazki: 4
Lokalizacja: Pawłowice
Podziękował : 836 razy
Otrzymał podziękowań: 569 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Widzę, że temat jednak wywołuje duże emocje i to najdziwniejsze jest to, że nie w samych ślązakach a reszcie społeczeństwa. Temat jest podany w dziale "Rozmaitości" więc jest na miejscu. ;) :P



_________________
www.skimania.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil Prywatny album  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 16 kwie 2011, 21:07
Offline

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:39
Posty: 498
Lokalizacja: Sosnowwiec
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
bo to nie są narodowości tylko grupy etniczne jak dla mnie i tyle :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 16 kwie 2011, 22:58
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 gru 2010, 11:13
Posty: 147
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Imię: Filip
Dni na nartach: 52
A Racemana "reszta społeczeństwa"co oznacza?A tytuł tematu?!Bez jaj,czytajmy ze zrozumienim....



_________________
https://www.youtube.com/channel/UCnVsoM ... hXRJGo7rtg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 17 kwie 2011, 1:30
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:45
Posty: 3880
Obrazki: 4
Lokalizacja: Pawłowice
Podziękował : 836 razy
Otrzymał podziękowań: 569 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Kolo Filipski możesz wyjaśnić o co lo to?



_________________
www.skimania.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil Prywatny album  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 17 kwie 2011, 13:59
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 gru 2010, 11:13
Posty: 147
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Imię: Filip
Dni na nartach: 52
Rczej kolo Raceman wyjaśnij o co lo to w tym temacie,chyba,że sam już nie bardzo wiesz.



_________________
https://www.youtube.com/channel/UCnVsoM ... hXRJGo7rtg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
 Tytuł: Re: Narodowość Śląska Wasze opinie
PostZamieszczono: 17 kwie 2011, 22:12
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2010, 16:45
Posty: 3880
Obrazki: 4
Lokalizacja: Pawłowice
Podziękował : 836 razy
Otrzymał podziękowań: 569 razy
Imię: Marcin
Dni na nartach: 1
Kolego Filipski jeśli masz problem z spokojnym tonem to nie pisz. Boogi potrafi , Michał także, fajne wypowiedzi których nie trzeba się wstydzić. Oczywiście masz prawo mysleć inaczej lub mieć inne poglądy których ja nie neguję ale uszanuj także poglądy innych. To tyle odemnie w tym temacie.



_________________
www.skimania.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil Prywatny album  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  

  stat4u

  Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów

Powered by phpBB © 2007 Group